Praktijk Superkracht - Speltherapie en OKI-B

Praktijk Superkracht biedt behandeling middels Speltherapie en OKI-B aan kinderen tot ongeveer 12 jaar die niet lekker in hun vel zitten, waardoor hun ontwikkeling vastloopt.

Praktijk Superkracht omdat elk kind het verdient, het gevoel te hebben dat het voldoende kracht en indien nodig steun heeft om het avontuur dat het leven is, weer aan te kunnen!

OKI-B (Ouder Kind Interactie- en bewegingsspel) is een behandelvorm voor opvoeders met hun kind, waarbij de relatie tussen opvoeders en kind door omstandigheden verstoord is geraakt. De behandeling richt zich op het herstellen van de band tussen opvoeders en kind, zodat contact en opvoeding weer meer vanzelfsprekend kunnen verlopen. OKI-B geeft opvoeders de mogelijkheid om de leiding over hun kind (weer terug) te nemen en hun sensitiviteit en responsiviteit te vergroten.

Speltherapie is een (psycho) therapievorm waarbij spel gebruikt wordt om een kind beter te begrijpen en te helpen. Het kind leert zijn eigen kracht kennen en kan zich weer ontwikkelen. Voor kinderen is spelen de manier om de wereld te ontdekken, dingen uit te proberen, gevoelens te uiten en ervaringen te verwerken.
Door gerichte interventies zoals het verwoorden van het gespeelde en de gevoelens in het spel, krijgt het kind inzicht in eigen gedachten en handelen en wordt het zich bewust van zijn eigen mogelijkheden.
De speltherapeut biedt het kind de mogelijkheid ervaringen te verwerken naast dat het nieuwe ervaringen en inzichten opdoet.
Om ervoor te zorgen dat deze nieuwe ervaringen en inzichten ook thuis ervaren kunnen gaan worden, vindt er iedere keer na 4 a 5 spelsessies een opvoedersgesprek plaats. Opvoeders zijn immers een onmisbare schakel in de behandeling en het proces van het kind.

De praktijk is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.

SF2021 CKZ SUPERKRACHT 1